CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 10 March 2009

Sensation of a Soul..

Kenangan Terindah..(my feveret song)

Kenapa dalam hidup ini kita sering diuji dengan pelbagai perkara? ada yang menyedihkan dan ada juga yang menyakitkan. Kita seharusnya menjadi seorang yang tahu bersyukur dengan segala nikmat yang kita kecapi hari ini sejak kita azali hingga sedewasa ini.
Hari ini hari yang tak berapa nak indah bagi aku. Awal pagi aku bangun macam biasa..kelas arini bermula jam 8pg actually malas yang teramat sangat nak ke kelas coz aku taw aku tak akan dapat bagi full attension dalam kelas PAS (Pendidikan Alam Sekitar) tu. Bukan ape, pecayalah cakap aku yang kelas tue mmg bosan yang teramat..aku tak taw lah kenape..hmmm no komen la kan..tp yang penting dalam malas2 aku sampai gak and duk tercongok dalam kelas tue..Alhamdulillah kelas berakhir awal pg td (septtnye jam10)..Then aku p lepak n makan2 kat cafe ngn kawan2 yang laen semntara tggu kelas yg seterusnya..aku sebenarnya agak berdebar kerana hari ni nak p interview (mode interview) kat madam zakiah..after class kauseling aku ngn yang laen2 bergerak cergas menuju ke bilik madam..hampir sejam menunggu apabila tiba giliran aku madam pun cakap "jalilah,ur appoinment with me on thursday rite?''..then i said "yes, madam but can i do it today?" then she said 'NO" aaarrrgghh!!! agak tension la aku time tue..igtkn leh setel da..hmmm=/ aku baru bajet nak balik umah ptg nie coz esok xdk clas..tapi terpaksa gak tggu utk intervw ari kamis ni..
Balik bilik mmg keadaan aku xbp nak ok dengan tension duit xdk coz aku terlebih belanja actually..huhu smpi lupe duit dinner xbyr ag,,huhuhu..duit poket aku dh habis ler...tertekan giler xtaw mane nak korek..hehehe then bile my love msg aku jaht sangat coz aku lepskn tekanan n rasa marh aku kat die..padahal aku marah kat diri aku sendiri..so, habislah segala hal aku ungkit..hmmm (teruk kn kn)..sori syg..ma xb'mksud nk lepskn geram kat pa..juz tb2 jd mental problem sket..hahahaha..ptg td jln2 p pasar malm ngn my rumate..at least dpt legakan tekanan yang aku alami..huhu..aku rasa bersalah yang amt sebenarnya kat my love..MAAF sgt2..after pulang dari pasar malam aku rs tenang+lega siket n leh jlnkn rutin cam bese..tapi aku mmg agak moody la arini sebenarnye...biler time2 gni ak mula fikir bukn2..isshhh..
huh..pent gler duk mngadp lptp nie..sakit belakg beb..xdk pape dh nk story..alhamdulillah everything dh setel..
so, ak leh tido ngn tenang n mimpi yg indah2..hehehe
nyte...zzzz
Jika ALLAH memakbulkan doamu..maka Dia menyayangimu..
Jika ALLAH belum memakbulkannya,maka Dia sedang mengujimu..
JIka ALLAH tidak memakbulkannya maka ketahuilah bahawa Dia sebenarnya sedang merancang yang lebih baik untukmu..

7 comments:

dnieAlias said...

oloh oloh rumetku nih..kalo tertekan mari kita bergumbira bersama sama..buat poco poco dalam bilik bagai..apa lagi..jangan sdey sdey..tiap hari hidup xkan slalu cerah langit kita..kekadang ade gak gelap,ade gak ribut..bile panas,kite jemur baju!!
kalo sdeh habaq mai kat chek..biaq chek happy kan depa na..*hugs*

~piNkylixiOuz~ said...

dear rumate,,,
huhuu..life must go on rite...
hmmmm thanx ya..
♥ muacks ♥

Anonymous said...

hey kamoo.. sahabatku..kenapakah...??
sy agk dah awk tension malam..
huhuuu..
s u said.. life must go on... be heppy...cian a.eman nt..huhuu..jgn sllu buat gitu..naya die..heee...

~piNkylixiOuz~ said...

hi kamoO..
ermm ntah ler..sy mmg teruk od..
ermmm

Anonymous said...

haish!!!!
kamo...
xteruk pn.. nobody's perfect la darl!!!!!!!
remember that...so cheer up gal.. b hepy wit ur loved...:D

zanetti_be said...

emo terus takdpt interview.rilek2.editor je pun kan.cari interview keje lain lagi.huhuhu.

~piNkylixiOuz~ said...

zanetti,,
ye r..bek ak cr kije laen jer od..hmmm