CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 7 July 2011

welc0me July.

Home sweet home.Rumahku syurgaku. I'm home now! Dah seminggu pun kat rumah nie. Honestly, aku paling suka bila berada kat rumah, jauh dari segala-galanya. Buat masa sekarang takde pape2 yang perlu dipikirkan,free from anything n everything. Study? tolak ke tepi dulu, masuk kotak lu, bulan September baru pikirin.haha.heaven bukan? financial?tersangatlah bagus bile duk rumah nie.nafsu membeli banyak n meluap2 tapi semua undercontrol.kredit to mom n dad.T_T.

Ada masa lagi 2 bulan lebih untuk berehat tenangkan segalanya.jiiwa,hati,minda,badan,kulit. Ok,sekarang aku tengah dalam proses nak recover balik kulit aku.Al maklumlah, bulan lepas sibuk dengan bersukan kulit sedia maklumlah, terkejut semua mak, ayah, sedara mara aku bile tengok aku. Dan2 parents aku bagi kata putus, st0plah main game tue.haish! kene berkorbanla sket, nak buat cmana kan. Main sukan air.hehe.Kesian mak aku, die plak yang sibuk suggest aku pakai produk itu ini untuk kasi cerah sket kulit aku nie.sunburn memang agak teruk n take time jugaklah nak back to normal.Memang xleh buat apela..just sekarang aku change aku punye facial foam to Biore yg kaler gold tue, khas untuk merawat kulit gelap akibat sinaran UV. So far dah beberapa thn gune produk nie memang berkesanla. Tapi aku guna time after bersukan jela.Dah pulih aku kembali kepada produk yg bese aku pakai.

Dah seminggu kat rumah nie takdelah banyak sangat aktiviti yang aku buat, aku banyak menghabiskan masa duk rumah jer n kalau keluar pun dengan my mom n dad jer. Time cuti2 camnila nak spent time ngan mereka kan. Hang out, chatting,dinner together, bukan selalu camni..seronok ok. Ngan mom plak memang best, one day tue kami p car wash sesame buat treatment untuk kereta masing2 ok, tapi mom yg bayar for everything coz aku bukan ader duit pun.hehe.tu la duk umah nie dalam purse ader 10sen jer pun no hal.=) Even aku tak kije time cuti nie pun aku tplong2 jugak ayah aku, berkerja dari rumah..ok what, daripada p jauh2 just untuk brkerja sementara buatpe kan..baik tolong mak ayah jer kat kampung.hehe. Kadang2 if kerja susah, terikat sket, nak p sana sini pun susah. tapi pengalaman tue yang penting, aku memag dari dulu lagi tak pernah kije ngn orang lain selain my dad. memang senangla kije aku. Kekadang risau jugak, pengalaman berkerja secara formalnya takde.Parents aku susah nak bagi aku kije sementara, tak harap kata mereka.wadus..aku dah 23 tahun kot this year.urm.

Lagi satu aritu aku ader bgtaw my dad yang aku nak sambung master 6t,then ayah aku pon tanyelah umor aku brape..waduh, umoq aku pon lupe! urm aku ckpla skrg 23, blom tua lagi nak buat master. terkezut ayah aku..lorr dah tua anak die rupenye.FYI, parents aku smpai skrg treat aku macam budak belasan tahun ok.dats y la terkezut ayah aku bile aku ckp umor aku.kuang2.Btw, thanks to my parents..sepanjang 23 thaun aku hidop nie..takde ape2 yang kurang pada aku..cukup makan,pakai,segala permintaan tertunai, dan cara aku membalas jasa mereka sekarang adalah jaga tingkah laku dan setiap akhir semester aku hadiahkan result exam yang cmerlang utk tatapan mereka..n aku akan teruskan usaha aku sehingga aku tamat belajar.insyaALLAH. ^_^


psstt : be independent.i just need them.Enough.

3 comments:

Shafiq said...

Samala dengan aku.. :-) Parents layan aku macam budak belasan tahun jugak.. hehe.. nape ek?

lecka said...

stju~~~!!!!! saye sokong....smtara cuti....baek duk umh...tlg ape yg patut....((tlg ke) hhahahaha.....sme2 laa kite bahagiekn family kite dl sblm org laen..... =)

~pinkylixi0uz~ said...

shafiq: erm..besela..ank sulong katakan..hehe..bile fikirkn kelakar jugk kan..dah 23 kot..but i love it! =)

zue: betui sgt! setuju! =)