CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 10 April 2011

life

Assalamualaikum.

Hello Sunday!

Cuaca redup jer hari ni buatkab aku kemalasan teramat nak buat segala kerja.haha. Semalam hang out hingga lewat pagi baru balik.adus..mental rase..terkejar ke sana ke mari..layan hobi baru yang tak penah2 terfikir akan layann..pergh! but semalm cukup bermakna coz dapat lepak bersama laki2 kesayangan.Incik Aiman& Incik Najmi. penat sket pun xpe..janji dapat spent time with them.

Semalam kami ke Pertama Kompleks..bought some accessories untuk Mr D90..giler bapak r mahal barang2 untuk benda nie.k0pak adek aku.haha. Nasib baik kat Pertama ada satu kedai uncle nie boleh dapat murahla sket compare ngan kedai2 lain..nego punye nego..dapatla harga yang reasonable. Hobi nie dah lama jadik kegilaan adek aku but still new for me..aku kurengg sket nga gadjet2 nie.. punye malas nak explore n g0dek2..kurengg ok. Kat Pertama semalam kami angkat speedlite n lens 70 300mm..total dlm 1k ++ jugakla..giler kann..if dah minat macam nie la..pening aku! lens xnak kalah..nak jugak yg panjang2 stok skodeng orang tuh. tapi mmg terbaikla.next mission..lens 50 mm 1.8..yg nie aku suke!

After membeli belah di Pertama, kami sh0oot ke UPM Serdang. My b0yfie ader game kat sana..pe lagik..testing lens barula..mmg sy0k! tapi sayang..axbanyak gambar En Bf yang aku snap..bukan pe..bile dah ader teman duk sebelah mmg asyik bersembang jela..haha.s0ri dear. Kat sana aku jupe Kak Fana..dia datang dengan En Wafi..dah lama xjupe mmg bercerita panjangla kami even duk tepi padang.huhu.

Malamnya pulak..saje2 suka2 p naek Bukit Ampang..lepak kat menara tinjau..fuhh lawa giler view kat sana..n restoran2 kat situ pun cantek2..ramai jugakla orang malam tadi..maklumla..malam minggu. duk kat sana sume stress hilang.tenang jer rase..seluruh KL leh nampak dari atas bukit tue. lawaa.

Hari nie berkira2 mau duduk di bilik sahaja menyiapkan segala asaimen..minggu nie dah last..sume asaimen nak kene submit..n ader presentation bagai.aduii. mmg kene cari mase yg sesuaila nak siapkan sume nie..asaimen susah dan xpaham.s0 jadik malas! ;p

Rabu dan Khamis nie jugak aku kene perform untuk tarian kebangsaan. kursus KOK yg aku amik..ganaz tak? lala..menari nari gitew..al maklumla..budak2 sport xleh amik koko permainan..kene amik yg mcm art2 sket..so..aku n 3,4 orang kawan yang lain terpaksa amik tarian..mcm best..urm..bolehla..hari Khamis nie Pesta Kokurikulum..kene apply pe yg dah blajaq..nak tgk aku bertarian melayu?zapin? datangla yep..venue, DTC( Dewan Tunku Canselor,UM)..

0kla,,dah panjang lebar kot aku menulis kali nie..nak mandi n cari mood nak buat kije lak..kalu xgerak bila nak siap kott.hmm.

ok.bye.


psstt : i need a co pilot this Saturday! malas nak pikir, but kene pikir jugak. haish! home sweet home..;)

3 comments:

intaq said...

selamat berzapin jaa;)

2laa..yana kato jaa lorak mari mareng...xdae jupo pom deh....

~pinkylixi0uz~ said...

intaq: a'a taq..kalut sket ptg maren..dop plan ekpun..next time jupe kite chat2 k..;)

Shafiq said...

Tak tahu pun ko pandai menari ek.. :-)